Tiha vala - Okolica


Okolica Žaborica vam nudi marsikaj, tako, da pride vsak na svoj račun. Narava je ta del Dalmacije bogato obdarila in različne kulture so tu zapustile nešteto sledov, katere so vredne ogleda.

 

Šibenik  

Šibenik leži v zalivu, kjer se izliva reka Krka v morje. Šibenik je najstarejše mesto na Hrvaškem, z zanimivim starim delom mesta, čudovito katedralo Sv. Jakoba in utrdbo na griču, od koder je krasen pogled na otočje. V Šibeniku imate možnosti za nakup, pa tudi kulturnih prireditev ne manjka.

Otok Krapanj  

Potapljači na spužve in korale so znani prav s tega otoka, ki ima samo 2 m nadmorske višine. Muzej flore in faune jadranskega morja z zbirko amfor vas vabi na ogled.

Nacionalni park Krka  

Predno se reka Krka izlije v morje, premosti padec z nešteto slapovi. Za ljubitelje narave in za otroke bo to nepozaben izlet.

Primošten  

Idilični počitniški kraj boste na mah vzljubili. Že sama lega je romantična. Primošten ima zelo dobro infrastrukturo, tako da se boste radi vrnili v ta kraj, saj tudi zabave ne manjka.

Trogir  

Obisk Trogirja ne smete izpustiti. Celo mestece je en sam muzej na odprtem. Saj ni zamanj uvrščen v svetovno kulturno dediščino UNESCA. Po možnosti obiščite Trogir čez dan in zvečer. Čez dan uživajte v utripu mesteca, zvečer pa vas bo očaral poseben ambient, z nešteto lokali, kjer lahko tudi zaplešete.

Split  

Glavno mesto Dalmacije ima široko ponudbo, predvsem zanimiv je seveda stari del mesta z Dioklecijanovo palačo.