Tiha vala - Okolna mjesta


Okolica Žaborića vam nudi dosta u svakom pogledu. Tu je za svakoga nešto. Priroda je ovaj dio Jadrana bogato obdarila, a različite kulture tu su ostavile spomenike koje je vrijedno posjetiti.

Šibenik  

Šibenik je smješten na ušću rijeke Krke. Privlači pažnju atraktivnim starim dijelom grada sa tvrđavom odakle se pruža divan pogled na more i otoke. Neizostavno treba posjetiti katedralu Sv. Jakova iz 16. st. Velik broj trgovina pruža priliku kupnje raznih artikala, također kulturni program ljeti je bogat.

Otok Krapanj  

Ronioci na spužve i koralje, poznati su baš sa ovog otoka, kojeg je najviša točka iznad mora samo 2 metra. Muzej jadranske flore i faune kao i zbirku amfora vrijedno je posjetiti.

Nacionalni park Krka  

Prije no što se rijeka Krka izlije u more, napravi velik broj slapova. Uz rijeku možete pješke, te guštati u ovom prirodnom spektaklu. Ovaj izlet nećete zaboraviti.

Primošten  

Ovo idilično mjesto odmah ćete zavoljeti. Već sam njegov položaj je romantičan. Infrastuktura je odlična. Primošten je drag baš zato što je malen.

Trogir  

Posjet Trogiru ne smijete nikako propustiti. Cijeli grad je kao muzej na otvorenom. Upravo zato je uvršten u spomenik kulture UNESCO-a. Po mogućnosti posjetite ga preko dana i uživajte u njegovoj ljepoti, a na večer njegovom posebnom ambijentu nećete moći pobjeći.

Split  

Glavni grad Dalmacije ima veliku ponudu, pogotovo stari dio grada smješten u Dioklecijanovoj palači. Kupnja u starom dijelu grada je nešto što se ne zaboravlja.